top of page

Küçük Oturma Odalarının Büyük Gizemi

Updated: Oct 30, 2018


Küçük bir alan için dekorasyon yapmak zor olabilir. Small Space Style: Because You Don’t Need to Live Large to Live Beautifully Weldon Owen'ın kitabında, yazar ve iç mimar Whitney Leigh Morris 150 m2 den az kendi tasarladığı evinde kocası, çocugu ve 2 tane köpeğiyle ne kadar mutlu olduğunu anlatılıyor.


Aşağıda, kitaptan bir alıntı, küçük bir oturma odasından en iyi şekilde nasıl yararlanılacağına dair birkaç pratik bilgi vurgulamaktadır:


Oturma odası, herhangi bir evin odak noktası değilse de ana odak noktasıdır. Ancak küçük apartmanlar ve evler için, genellikle sadece iki veya üç odadan biridir, bu nedenle birden fazla işlevi gerçekleştirmek zorundadır. Küçük alanlı oturma odasının bukalemun benzeri doğası, en sevdiğim yerlerden biridir. Daha fazla odaya veya daha fazla odaya ihtiyacımız olmadığını fark ettiğimizde, sınırlı bir alanda yapabileceğimiz şey inanılmaz. Sadece yaratıcılığa ihtiyacımız var.


Kibar bir mobilya ve aksesuar seçimi, küçük ölçekli bir ev yaşamanın anahtarıdır. Kır Evi'nde, sadece tek amacı olan herhangi bir parça için yer yoktur! Bunun için çift katlı mobilyalar ve gizli depolama fikirlerini deneyin. Kat alanını en üst düzeye çıkarır ve dağınıklığı ortadan kaldırırsınız.


Saklama Alanlı Bank


Misafirlerim nereye oturcak düşüncesiyle, kitaplarımı nereye koyacağım düşüncesi arasında kalmanıza gerek yok. İkisini de yapan bir birim bulun. Birkaç kişinin ağırlığını destekleyecek kadar sağlam olduğundan emin olun ve rahat bir yastıkla tamamlayın.


Bazalı Koltuk

Koltuğun altındaki gizli bir bölmeye sahip olan kanepeler gerçekten de yer kazanımlarını arttırır - koltuğun yastıklarına, battaniyelerine veya saklamak istediğiniz her şeye erişmek için ince bir sapı kaldırmanız yeterlidir.

Sehpanın Altındaki Gizli Alan


Perakendeciler, küçük ama yaşayan çılgınlığa yakalandılar ve şimdi, depolama alanı olan birkaç masa sehpası modeli sunuyorlar - ister masanın altında bir raf olsun, istersen de altına bir çekmeceyi ortaya çıkarmak için bir yüzey, ya da her ikisi de.


Yüzey Için Cool bir Sandık Kullanın.


Cool bir hasır sandık seçtim;muhtesem bir depolama alanı yaratıp evimizdeki görüntüyü daha cool yapacak. Alanımıza eklediğimiz doğal dokuya bayılıyorum - depolama alanınızın tarzınıza uyacak şekilde küratörlüğünü gösterin.


43 views0 comments
bottom of page