top of page

Samimi ve Sıcak Alanlar Yaratmanın Bazı Ipucları

Updated: Oct 30, 2018



Yatak Örtüsü Olarak Dokulu Seçimler

Kadife döşemeli bir başlığın ve yatağın dibinde bir peluş atının birleşimi, Sasha Bikoff'un bu yatak odası tasarımını sıcak ve rahat hissettiriyor.


 

Katman, Tabaka ve Tat

Güneşle dolu oturma odanızı bol katmanlaşma ile de rahatlatın. Bu oda da çıplak tuğla duvarlar, siyah pencere çerçeveler ve beyaz ahşap kirişler soğuk bir ambians yaratmışken, bir kaç tane kilimin, yastıgın katman olarak üst üste atılması soguk bir ortamın üzerine battaniye örtüp, ısıtmış gibi oluyor. Burada görülen numarayı deneyin: Kahve masasının altında birbirinin üstüne iki halı atın, daha sonra, her yerde rahatça oturmasını sağlamak için bir kaç tane yastık atarak tatlı ve kolay uyum sağlanacak ortam yaratabilirsin.


 

Sıcak Fotograflar ve Okuma Lambası

Bu rahat oturma odası, tüm sıcaklık ve konfor unsurlarına sahiptir: fazla yastıklar, dokulu bir halı ve tatlı bir yeşil bitki. Bununla birlikte, belki de en çarpıcı olanı, odaya turuncu ve sarı tonları ekleyen sıcak renkli fotoğraflar ve alanın rahatlatıcı bir okuma köşesi gibi hissetmesini sağlayan kavisli bir okuma lambasıdır.

 

Dokulu Tekstil Ürünleri

Doku sıcak bir alan için önemlidir, ancak sadece bir battaniye ya da bir yastık söz konusu olduğunda değil. Bu odada, dokuma levha askıları, dokulu pencere tonları, tüylğ kumaşlar ve duvardaki dokulu tabaklar sıcaklık elementleridir. Parlak mavi halı, boşluğu dolduran sıcak renklere bir renk daha ekleyerek sıcak ortamla soğukluğun kombinlenmesini sağlar.


 

15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page